könyvek

Ütközőzóna, Cherubion, 2018.

Kémeim jelentették, hogy már megint Karcosok garázdálkodtak az irodalomban. Megjelent az Ütközőzóna!

tartalom:
Patrick J. Morrison: Ütközőzóna (regény)

Könyvhír!

A Gold Book kiadó gondozásában november 11-én megjelent régebbi Karcostársunk, Bányai D. Ilona (paralel) regénye, a Boszorkánykör.

Szeretettel gratulálunk Ilának!

Egy kis ízelítő:


Ezernégyszázhatvanöt, Magyar Királyság. Mátyás király erős kezű uralkodása stabilitást és rendet teremtett az országban, a nemesi viszályokat mégsem tudta teljesen felszámolni. A Szilágyi családdal folytatott birtokviták miatt kegyvesztetté váló, azelőtt a Felvidéken a nagy hatalmú Perényi família érdekeit veszélyeztetik a gyorsan felemelkedő Szapolyaiak, akik a királytól több környékbeli birtokot kaptak adományként, köztük Tokaj várát is. Perényiék nem nyugszanak bele a vereségbe: minden rendelkezésükre álló, törvényes és törvénytelen eszközzel igyekeznek gyengíteni riválisaik pozícióit.
Egy Tokaj melletti kis faluból három nő keveredik Szent Iván éjjelén a közeli Öreg-erdőbe: egy tehetős gazda boldogtalan felesége, a falu kondásának nincstelen, de talpraesett lánya, és egy apátlan-anyátlan árva, aki évek óta kénytelen elviselni mostohája kegyetlenségét. Mindhármuk lépteit a végső kétségbeesés vezérli, és nem is sejtik, hogy sorsuk hamarosan összefonódik és örökre megváltozik.
Bányai D. Ilona regénye hiteles történelmi környezetbe helyezve mutat be három időtlen női sorsot. Hősnői és szereplői között ugyanúgy felbukkannak történelmi alakok, mint egyszerű emberek. Magával ragadó, egyedi hangvételű történetének örök tanulsága, hogy kellő akarattal és elszántsággal a legelesettebbek is sorsfordító tettekre képesek, és nélkülük néha a legnagyobbakra is bukás várna.A könyv elérhető az alábbi linken:
http://www.goldbook.hu/kiadvany.php?kid=598

Rózsi néni visszatér!

Kedves Olvasók és Karcostársak!

Hőn kedvelt SmileZolink (Tóth Zoltán, alias Zack Tale) és Rózsi néni immár az Underground Kiadónál is tarolnak.

Rózsi néni lecsap!

Ezúton jelentjük kedves Karcostársainknak és Olvasóinknak, hogy a SpiritArt Kiadó gondozásában megjelent Zack Tale (Tóth Zoltán, alias Smilezolika) első antológiája. A Rózsi néni és egyéb anomáliák (avagy novellák a Vakvilágból) címen megjelent könyv a szerző ismert és több, mindeddig ismeretlen novelláit tartalmazza mindazok örömére, akik kifejezetten kedvelik, ha perforál a vakbelük a nevetéstől.

Egy kis ízelítő:
Mire számíthatunk, ha a Lehel téri piacon a megszokott idill helyett inváziós körülményeket és profi tengerészgyalogosként kommandózó nyugdíjasokat találunk?
Miről ismerjünk fel a kedvenc barkácsáruházunkban kószáló természetfeletti lényeket?
Mitévők legyünk, ha egy műanyag játék vödörből előbodorodik a Dzsinn, ám kizárólag pelenkás korú gyermekünk kívánságait hajlandó teljesíteni?
Hogyan találjuk fel magunkat egy Időutazási Irodában?
No és egy Boeing repülőgépen, amelynek elromlott a magassági kormánya, viszont rengeteg whisky tartózkodik a fedélzeten?
Mihez kezd vajon a szerelő a csillagkapuvá avanzsált mikrohullámú sütőnkkel?
Hogyan alakul az életünk, ha országunk vezetését az Asztrológiai Szövetség veszi át?
Ilyen és hasonló kérdések kerülnek megválaszolásra Zack Tale novellagyűjteményében, Kedves Olvasó… Noha cseppet sem biztos, hogy a válaszok megnyugtatóak lesznek, az viszont igen, hogy remekül szórakozol majd.
Vigyázat! Erősen addiktív tartalom!

A SÁRKÁNYGYÍK ÉBREDÉSE - Bökös Borbála

A sárkánygyík ébredése - Bökös Borbála

A Sárkányos Rend - Első könyv

http://www.goldbook.hu/borito.php?a=557

Ez para! - avagy mit ne olvass idén nyáron

Miután annyi remek könyvet ajánlottak már a karcosok karcosoknak, úgy véltem, itt az ideje, hogy elrettentő példákkal is szolgáljak - két kötet, amit inkább ne vegyetek kézbe.
1.

Hamarosan boltokban: Rastith - Egy démonvilág krónikái

 

Fantasy antológia, amelyben több Karcolatos szerző novellája is helyet kapott!

Rastith - Egy démonvilág krónikái
Rastith – egy pokoli létsík, mely mindenkit megváltoztat…

Egy démonúr, aki Rastith kiválasztottjának hiszi magát…
Egy arénaharcos, akit megkísértenek, hogy elárulja népét…
Egy tudós, aki a démonlét titkait kutatja…
Egy nősténydémon, aki egy jóslat nyomába ered…
Egy mágustanonc, aki a tudást hajszolja…
Egy agut, akinek elege van a megaláztatásokból…
Egy etoru, aki idegen világon kezd halálos játszmába…
Egy fiú, aki szerelméért akár a démonokkal is szembenéz…
Egy lovag, aki a fészkében üt rajta az ellenségen…

Urbánszki László: Nemtelen nemesek

  “Jól élni, délig heverészni és, bejutni minden szoknya alá.” Az Odakint, a pusztában elbeszéléskötet után izgatottan vártam a Nemtelen nemesek megjelenését. Az itt-ott fel-felbukkanó kóstoló az első fejezetből roppant módon felcsigázta az érdeklődésem. Urbánszki László által eddig írt novellák után kíváncsi voltam, milyen lehet a magyar vadnyugat terjedelmesebb formában. Kellemesen csalódtam: “az a igasság” ilyen izgalmas, velős csattanókkal, ízes szavakkal és váratlan fordulatokkal teli regényt aligha olvastam. Az a világ, melyet Urbánszki László fest meg és mesél el ínycsiklandóan nekünk, ugyanúgy bővelkedik szeretetben és kegyetlenségben egyaránt. Valóban az emberről szól, „mellőzve mindenféle pátoszt” – ahogy Bíró Szabolcs fogalmazott egyszer.

Naptól vagyok, holdtól vagyok

Naptól vagyok holdtól vagyok - olvasói vélemény A. G. Stone tollából (illetve billentyűzetéből)

 

Fonyódi Tibor könyveivel körülbelül két éve ismerkedtem meg egy osztálytársam révén, akitől karácsonyra A háború művészete című kötetet kaptam. Mivel érdeklődöm a történelmi dolgok iránt, már a borító elnyerte a tetszésem, s hamar elolvastam. Az élményt nehezen tudnám szavakba önteni, ugyanis úgy éreztem megfordult velem a világ. Nagy hatást gyakorolt rám a regény. Miután kutatni kezdtem az író és a könyvei után, akkor döbbentem rá, hogy ez egy sorozat része. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy minden boltban, antikváriumban elfogytak a Kalandor-könyvek. Nem is csoda, hiszen 2002-2003-ban jelentek meg.

Megjelent Az oligarcha vérvonala és Az Éden foglyai

 

Az oligarcha vérvonala
 
Ezerévnyi történelmet ölel fel Az oligarcha vérvonala kötetben olvasható két kisregény és hat novella: szabadságharcosok, kalandorok, magánnyomozók és bérgyilkosok küzdenek az igazságért vagy csak a túlélésükért. Alex Glover írásában két fegyverrendszert tesztelnek egymás mellett, és kiderül, mi várható, ha az ütegek mögött álló mesterséges intelligenciák elkezdenek beszélgetni egymással. Patrick J. Morrison és Mickey Long a lerombolt Budapest házai közé vezetnek el bennünket egy különleges küldetés erejéig, ami miatt át kell vágniuk a harcoló muszlim csapatokon. A kötet címadó írásában pedig a Novus Ordo Seclorum egy oligarchájának végzetét kísérhetjük végig.

 

Megjelent: Jonathan Cross - Ars Fatalis

 

Ars-fatalis-nyomdaKönyv a mindennapok csodájáról, a kalandról, ami ennek felfedezéséhez vezet. Könyv a jó és a balszerencséről, a szerelemről, halálról. Végzetről.

Megjelent Jonathan Cross új regénye, megvásárolható a nagyobb könyvesboltokban.

 

Anton Pal sosem kutatta az élet nagy titkait, annak mozgatórugóját, sorsot, a szerencsét, a végzetet. Most mégis olyan kalandba keveredik, ami fenekestől fordítja fel a világképét.

Egy üveggolyó Isztambul piacáról, egy pár dobókocka egy budapesti bolondokháza mélyéről,

egy lány Párizs metrójából, egy férfi fekete kalapban, egy holló tolla.

Benyák Zoltán nemcsak érdekfeszítő történetet kínál az "Ars Fatalis" lapjain. Sorai észrevétlenül telepednek az olvasóra, és ott maradnak a könyv olvasása után is.

 

Könyvmegállók

Hallottatok már a pesti könyvmegállókról?

Ítéletnap: Ken Follett - A titánok bukása

A titánok bukásaA walesi írót sokan ismerik hosszú, fordulatos kalandregényeiről. Az úgynevezett "Évszázad trilógia" első kötete, "A titánok bukása" is pontosan ilyen történet - majdnem ezer oldal (legalábbis a magyar kiadás) történelmi kaland, három földrészen, rengeteg helyszínen, az első világháború viharos eseményeit feldolgozva. A szereplők nagy- és kisemberek felváltva, kitalált és valós személyek, gonoszak és jók egyaránt.

Az író csapong az események közt. Két fejezet közt nem ritkán akár több év is eltelik, de aztán a fontosabb fordulatokról mindig kapunk egy-egy mondatnyi felvilágosítást. Ez eleinte furcsa az olvasónak, hiszen például a családokban az első gyermek megszületésének akár húsz-harminc oldalt is szentel az szerző, aztán a másodikat és a harmadikat már elintézi egy gondolattal, de meg lehet szokni.

Megjelent az Univerzum Művészei Alkotócsoport második antológiája

Sren egyik novellája is helyet kapot benne. A címe: Csalók.

Sren novellája is benne van!

A kötet 1600 Ft-os ajánlott áron megrendelhető az univerzummuveszei@gmail.com email-címen.

A csoport weboldala: http://www.univerzummuveszei.neobase.hu/

 

Ítéletnap: Frank Schätzing - Limit

1400, 2025, He-3, OSS, Gaia és email fehér zaj. Schätzing 2009-es könyvének kulcsszámai, szavai. De mit is jelentenek pontosan?

Limit

A szerző előző sikeres könyve, a Raj megmutatta, milyen stílus várható az írótól, hogyan szövi a történet szálait és hogy nem feltétlenül hajlamos a hepi endre. Szereti az átlagosnál bonyolultabb technikai hátteret, a nagyléptékű eseményeket (nem egy istenhátamögötti kis falu utolsó házának poros padlásán játszódik a sztori), a világformáló karaktereket. Ezúttal sem kell csalódnunk, ezek az elemek pontosan így megtalálhatóak a Limitben is, csak még egy lapáttal rádobott az író - ezúttal már nemcsak a Föld, hanem a Hold is az események színhelye, valamint a kettő közti világűr. 

 

Tartalom átvétel