Utolsó kenet

A kapus rosszul esett, vagy fellökték, mindenesetre úgy maradt. Öt társa félkörívben körülállta; arcuk komor volt, méltóságteljes.
A középső beszélni kezdett:
– Megőrizzük emlékét. Már születésekor nehezen hagyta el a kaput. Kiskorában nagybátyjától kapta az első kesztyűket, ami kozmikus szinten befolyásolta sorsát. Óvodában pókháló volt a jele.
Elsőnek szülővárosában Westvilleben védett.
Aztán huszonnégy évesen behívták a válogatottba és ott maradt. Nézzétek e magzati pozíciót. A sárga ruha, a nadrág, a lábszárvédő szinte egybenőttek vele! Ha kiállították, a lelátón ülve is szemmel verte a lasztit.
Hatalmas volt ő! A lába vitte előre... és ismeretlen dózisú energiaital. Mint kőszikla állt ellenfelei előtt. Magas veszedelem - százhatvan centin!
Én itt most visszalépek. Ezzel a gyertyával emlékezek! Ezzel a három gyászkiáltással emlékezek!

Az ötös elsírta magát hangosan, háromszor megverték kelta pajzsukat és arrébb álltak.

Aztán jött a bíró,a kapus villámgyorsan jobban lett, és felállt védeni. Mégiscsak le kellett játszani a hátralévő egy percet.
Rövid meccs volt: a rendes játékidőt hét perccel hosszabbították, aztán jött kétszer tizenöt perc,mindegyik félidő plusz két perccel. Végül kibekkelték éjfélig, és máglya lángjánál szalonnázni kezdtek a kezdőkörben. A lelátón megjelentek a vámpírok, múmiák, vérfarkasok és hasonlóak. A kapusnál a vesztes, huszonhét lövéses tizenegyes-párbaj után eltört a mécses és a múmia riporternek azt mondta:
– Halhatatlan létem során még sosem kaptam ilyen csodás utolsó kenetet, mint öt sorstársamtól. De legfőbbképpen edzőmnek Nicholas Flamel-nek köszönöm, hogy rávette őket.

A természetfölötti Európa-bajnokság már csak ilyen. Csak Sam és Dean Winchester be ne jusson...

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2021-08-12 21:13 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A végét nem értem, de sejtem (mármint sosem láttam a Supernaturalt, de annyi mém van róluk, hogy azért tippem van). Amúgy ez nem csak gyászbeszéd volt? Utolsó kenethez kell szerintem pap meg meghatározott liturgiák.

De tudod mit, ezt azért elkaptad. :)

_____________________
Dr. Bloody Dora